El passat dia 28 de març vàrem rebre la visita del Sr Antoni Cebrián, responsable de comunicació i coordinador de la web oficial de l'ajuntament.
Les ajuntaments, com les altres institucions públiques han decidit apostar per internet clarament. Són moltes les raons per les quals han decidit modernitzar-se pero les principals serien possiblement l'agilitat que ofereix el medi a l'hora de realitzar tràmits de poca importància, la descongestió que genera en les oficines i en els recintes dedicats a l'atenció ciutadana i la capacitat de oferir moltíssima més informació i promocionar-se com a una eina útil.
Per posar un exemple, un ciutadà es pot informar sobre qualsevol oferta laboral, events de tota mena tant esportius, culturals, festius que es celebraràn a la ciutat de manera ràpida i sense moure's de casa.
Pel que fa al disseny que han d'oferir aquestes cal dir que ha de ser uniforme, clar i molt dinàmic. Les innovacions massa elaborades poden ser contraproduents a l'hora de dissenyar la web ja que el que interessa al usuari es trobar la informació ràpidament i sense complicacions, no adorar la web ni subscriure't ni interessar-se per aquest món.
El mateix podríem dir si ens referim a l'estructura on la màxima prioritat ha de ser agilitzar la búsqueda i facilitzar les coses i d'alguna manera crear un vincle amb l'usuari perque aquest ho trobi tot mol fàcil ja que cal recordar que la web està encarada a tot tipus d'usuaris i que la majoria no són habituals.
Un altre tema diferent recau en la interactivitat d'aquestes webs que molts cops es precària per no dir insuficient. En la xerrada vàrem observar les diferents webs dels ajuntaments de Bilbao, Saragossa, Barcelona i Mataró i clarament aquesta última quedava molt enrere de les demés. Faltaven coses més interessants com visites virtuals o potenciar el turisme molt més visualment.
Això va ser tot.
Aquests apunts són els que vàrem extreure de la xerrada