dijous, 30 d’octubre del 2008

Internet canvia la nostra manera de pensar?

Sobre l’article:

Per començar, crec que l’article està molt ben escrit. Crec l’autor introdueix les opinions i els pensaments dels experts sobre el tema en la matèria d’una manera molt suau i dinàmica, sense interrupcions i amb una mica de sorpresa. Això crec que es important ja que fa que el lector no desconnecti de l’escrit i vagi assimilant aquests pensaments d’una manera seguida i sense ser avorrida. Això es més difícil del que sembla ja que podria induir al lector a confusió de teories si no estigués tan ben redactat.

Coincideixo amb alguns dels autors reconeixent que realment Internet ha disminuït la nostra capacitat de concentració i ha fet baixar l’interès en observar al complet les aplicacions, afavorint en aquest cas la navegació saltejada. Això es degut a que aquesta eina ofereix moltes aplicacions variades com pot ser escoltar música, visualitzar videos, enviar i rebre missatges.... i com que els usuaris som ambiciosos ho volem fer tot a l’hora. Però per altra banda no crec que això sigui perjudicial. Crec que gràcies a aquesta simplificació de la informació l’usuari guanya temps per centrar-se en el que realment li interessa i apart absorbir molta més informació variada. També crec que l’autocontrol de la pròpia ment es una característica bàsica de l’ésser humà i que no podem posar com a excusa el sistema de difusió de la xarxa per justificar moltes de les distraccions nombrades. D’altra banda penso que queda oblidat o en segon terme un aspecte que considero bàsic i es que Internet es una eina de cerca d’informació i precisament això, la correcte cerca d’informació també desenvolupa la nostra capacitat intel·lectual.

La constant actualització de la pròpia informació que podem trobar dins de la xarxa és un altre factor que segons el meu criteri beneficia al desenvolupament intel·lectual ja que contínuament renovem els coneixements que teníem sobre un tema determinat i no queden oblidats o rovellats.

L’únic perill que veig a internet es la addicció. Que aquest mitjà pugui agrupar la majoria dels mitjans ja coneguts pot fer que l’usuari finalment utilitzi internet per a tot. Això es perjudicial pel fet que molts usuaris poden tendir a abandonar progressivament als altres mitjans, i accentuar-se a la lectura de llibres.


Comparativa premsa escrita / digital :

Si fem aquesta comparativa hi trobarem moltes diferències. Per començar parlarem de la maquetació. En la edició en paper aquesta s’estructura en columnes estretes, amb la opció de justificat i un interlineat petit mentre que en la edició digital la maquetació es lleument alineada a l’esquerra i es una sola columna més ample i un interlineat mes ample per afavorir la lectura.

La gran diferència per això recau en el contingut de la informació i en la seva utilitat. En la edició escrita hi ha molts més detalls i al meu gust està mes ben redactada però la única utilitat es tornar-la a llegir mentre que a l’edició digital està plena de links que t’ofereixen una important ampliació de la informació i apart en aquesta noticia en concret hi ha la possibilitat de realitzar enquestes i la noticia més interactiva i provocar a l’usuari més temps i dedicació.

Guillem Salvadó.