dilluns, 25 de maig del 2009

Debats a l'aula on-line

Durant aquest curs de publicació electrònica, s’han proposat diferents debats on tots els estudiants hem pogut participar durant un període de temps. Pel que fa als temes dels debats val a dir que han estat tots mínimament relacionats amb els temes que hem tractat a les classes de teoria i que han estat força actuals. Fins ara hem realitzat 4 debats diferents.
Diaris digitals en català:

El debat va tenir una nul·la participació per part de l’alumnat pel que fa a la plataforma Atenea però es va mantenir un intens debat a classe. L’objectiu era comentar les estructures, les diferents maquetacions, les navegacions i la interactivitat dels diferents diaris digitals que tenim a Catalunya.

Desintermediació i democratització de continguts.

Aquest va ser el primer debat més intens que va gaudir de molta participació a la plataforma Atenea. La qüestió opinar sobre si s’estava a favor o en contra del procés de desintermediació i democratització de continguts que patim en l’actualitat. La majoria dels estudiants estaven a favor d’aquest procés, al·legant que la informació avui en dia estava molt manipulada per rerefons polítics, tot i que hi va haver un sector que opinava que una informació totalment anònima no tenia credibilitat. La meva opinió, que ja vaig reiterar en el debat, es que la democratització de continguts té factors bons i factors molt dolents. Per la part bona cal destacar que la informació queda lliure i s’evita tota classe de censura i com a factors dolents dons destacar la infoxicació, informació de mala qualitat i no contrastada, i el sobrecarregament de informació a la xarxa. Crec que no podem jugar tots a ser periodistes perquè així desprestigiem la professió i desprestigiem els mitjans actuals, que porten tota la vida dedicant-se a això i són els més indicats per al tractament de la informació.

Ha nascut lainformación.com

El debat consistia en opinar sobre aquest nou lloc web. La gran majoria va opinar que es tractava d’un altre diari digital similar a tots els altres. Jo crec per això, que a un diari digital li falta una línea identificativa i unes tendències, una manera de fer clara i diferenciada, cosa que sota el meu parer li manca a la informacion.com que ho veig més com un recull de informació, com una espècie de aglomeració de notícies i vídeos.


La casa Blanca aposta per la transparència a Internet:

Aquest debat consistia en comentar un article que ens explicava una nova iniciativa del govern de estats units que pretenia acostar-se al poble i mostrar transparència als ciutadans explicant actes i notícies via internet. La gran majoria estava a favor d’aquesta proposta al·legant que era una bona manera de comunicar-se amb el poble. La meva opinió es que es una altre estratègia política del partit demòcrata per guanyar vots i donar fortalesa a la idea del canvi respecte a l’anterior govern, conegut per amagar i amagar informació als ciutadans sobretot amb temes de política exterior. Cal tenir clar que tota informació es manipulable i encara més des de un govern. Espero que els ciutadans dels EEUU no s’arribin a creure mai que gràcies a aquesta nova iniciativa sabran tot el que passa en el seu govern, ja que es tracta d’un dels governs més inflüents al món sencer i que estan plens de informació confidencial que mai veurà la llum.

De totes maneres, ho trobo una bona proposta per adaptar-se a les noves tecnologies.

Com a conclusió, m’agradaria dir que trobo una gran iniciativa la realització d’aquests debats i crec que n’hi hauria d’haver més durant el curs tot i que la participació hauria de ser lliure i no afectar en cap aspecte de la nota de la assignatura.
Guillem Salvadó
.